2 db cukkini
25 dkg ricotta
2 db tojàs
20dkg mandula liszt
so, bors, kapor
A cukkinit meghàmozzuk, lereszeljük, forrásba levő sós vízben 1-2percig főzzük, leszűrjük, hűlés utàn kinyomkodjuk a levét! A ricottàt elkeverjük a tojàssal és az izésítőkkel, hozzàadjuk a lisztet és a cukkinit, formàba töltjük, előmelegített sütőben 20 percig sütjük.
Zöldsalàtàval fogyasztjuk, a recept szerint én eltudom képzelni egy tejszines husi mellé is köretnek :)
2013. augusztus 22., csütörtök
2013. augusztus 21., szerda
Krumplis lángos teljes kiőrlésű liszttel
Hozzávalók:
20 dkg fehér liszt
20 dkg teljes kiőrlésű liszt (az enyém magvas liszt)
10 dkg főtt áttört krumpli
2 ek. olaj (én most szőlőmagolajat használtam)
1 cs. szárított élesztő (vagy 2.5 dkg friss élesztő)
1 kk. barna nádcukor (sima is jó)
0.5 dkg só
3-4 dl tej
palacsinta
Crêpe (francia palacsinta)
1 adag (7-8 db)
5 dkg liszt+ 5 dkg kukorica keményítő
2 tojàs
2.5 dl tej
1 cs. vaniliàscukor
pici só
Zabcsinta:
Nekem 4 db lett ennyiböl. :)
2.5 dl tej
1 tojàs + 1 tojàsfehérje
kb. 10 dkg zabliszt
pici só
àllni hagyni, sütés előtt vízzel hígítani
sikerült teflon palacsinta sütőben, zsiradék nélkül megsütni, fordítàshoz egy tànyért is hasznàltam, mert amúgy szakad :)
Feliratkozás:
Bejegyzések (Atom)