2013. november 13., szerda

Hortobàgyi aprópecsenye, tk. tésztàval




Hozzávalók :

kb. 50-60 dkg sertéshús
20 dkg főtt-füstölt húsos szalonna  
10 dkg füstölt paprikàs kolbàsz
2 fej hagyma
2-3 gerezd fokhagyma
2 nagy savanyú uborka
2-3 dl tejföl

Húst felcsíkozzuk,minden màst összekockázunk. A szalonnàt és a kolbàszt elkezdjük pirítani,fél úton hozzàdobjuk a hagymàt, mikor majdnem kész, hozzàadjuk a húst,  fehéredésig "pirítjuk", majd felöntjük egy kis vízzel és megfőzzük! Ha puha a hús, beledobjuk az uborkàt és hozzàadjuk a tejfölt, amit egy kis hideg vízzel lazítottunk! Nekem semmi + fűszerezést nem igényelt, még sót se, de persze tegyünk bele ha, úgy kívànja az étel! :) Kifőzött tk. tésztàval tàlaljuk! :)