2013. december 13., péntek

Luca-napi juhtúrós pogàcsa




Rengeteg receptet átböngésztem, mire megalkottam a sajàt pogàcsàmat!

70 dkg liszt ( 50 dkg tk. magvas liszt+ 20 dkg sima liszt)
25 dkg vaj
50 dkg juhtúró ( nàlam a korzikai brocciu fromage)
2-3 dl tejföl
3 cs szárított élesztő ( liszt mennyiséghez igazítva) vagy friss élesztő 3.5 dkg
pici cukor
1 ek. só  (függ a juhtúró sóssàgàtól)

A liszttel a vajat, túrót, sót elmorzsoljuk. Beleszórjuk a cukort és az élesztőt és bele adagoljuk a tejfölt, mindig csak keveset, hogy jól gyúrható tésztát kapjunk (nem baj, ha egy kicsit ragad)
1-2 óràra berakjuk a hűtőbe. Bekapcsoljuk a sütőt! Hűtés utàn, átgyúrjuk, kinyújtjuk, kiszaggatjuk, tetejét megkenjük tojással, megszórjuk reszelt sajttal, pihentetjük meleg helyen 20 percig, majd megsütjük.
Ma csak az egyik felét sütöttem meg, màsik felét majd holnap, szerintem jót fog neki tenni az àllàs!