2013. december 22., vasárnap

Papusas



Egyik baràtnőm, hívta fel a figyelmem erre az egyszerű ételre.
El Salvador nemzeti étele, egy nagyon finom, gyorsan elkészíthető étel a nap bármelyik szakában.


Hozzávalók:

a tésztàhoz:

30 dkg teljes kiőrlésű magvas kenyérliszt
1 tk. sütőpor
1. tk só
50 ml olívaolaj
130 ml langyos víz    
A hozzávalókat összegyúrjuk és félretesszük pihenni,míg elkészítjük a tölteléket.
A töltelék bármi lehet, ízlés szerint lehet variálni.

töltelék:
3 db maradék sült oldalas kockàra vàgva
2 nagy ek. tejföl
1 nagy marék reszelt ementáli
1 kis fej hagyma apróra kockázva
100 g húsos szalonna (kisütve)
kb. 100 g kukoricakonzerv 

A tésztàt 6 részre osztjuk, egyenként kinyújtjuk és a közepére teszünk egy nagy evőkanál tölteléket, félbe hajtjuk,széleit összenyomjuk ( én egy villàt hívtam segítségül) kicsit lelapítjuk és száraz teflon serpenyőben kisütjük! 
Férjem kicsit aggódott, hogy kevés lesz, végül alig bírtuk megenni 3an a 6 töltött tésztàt :)




Papusas DW sütőliszttel:

a tésztàhoz:

15 dkg Dw sütőliszt
1 nagy csipet szódabikarbóna
1. nagy csipet  só
1 ek. kókuszzsír 
kb. 80 ml langyos víz 

töltelék:
tejföl
reszelt sajt
kockàra vàgott sonka