2014. január 19., vasárnap

Rakott padlizsàn muffinformàban

Hozzávalók:
2-3 személyre
2 db közepes padlizsàn
30 dkg daràlthús
10 dkg konzerv vegyes erdei gomba
kb. 10 dkg rizs (nekem volt maradék)
2 ek. kukorica keményítő
2 dl tej
8 db kockasajt
1 fej hagyma
2 gerezd fokhagyma
tetejére sajt (nekem most kecskesajt)
so, bors, szàritott gyömbér, szàritott coriander

A padlizsànokat 3-4 mm-es karikàra vàgjuk, sütö lemezre rakjuk, sózzuk és előmelegített sütőben, elősütjük.
A hagymàt 1-2 ek. olívaolajon megpirítjuk, ràdobjuk a húst, fehéredésig sütjük és hozzàadjuk az apróra vàgott gombàt, fűszerezzük, ha elpàrolgott a leve kész van.
A rizst ha nincs maradék, elkészítjük mint a pàrolt rizst.
A keményítőt a tejjel csomómentesre elkeverjük, beletesszük a zúzott fokhagymát, sűrűsödésig főzzük (ne legyen nagyon sűrű), levesszük a gàzrol és belekeverjük a kockasajtot.
Kivajazott muffin formàba jöhet a rétegezés.

a sült padlizsàn karikàkat 4 helyen (egymàssal szemben) bevàgjuk, így könnyebb az elhelyezés

a padlizsànra 1-1 ek. pàrolt rizst teszünk

a rizsre 1-1.5 ek. húst 

a húsra a sajt szószt, nekem sűrű lett, inkàbb folyjon kicsit 

a sajtmàrtàsra egy karika sült padlizsàn é tetejére sajt

előmelegített sütőben a sajt barnulàsàig sütjük

végül kiszenvedjük a muffin formàbol, nekem egy evökanàllal sikerült, arànylag szépen kivenni :)