Férjem tegnap "megfenyegetett", hogy kelkàposzta főzelék lesz. Gyorsan kértem baràtnöim segitségét mit csinàljak belőle, az egyik azt mondta dugjam el a kàposztàt :D a màsik ajànlotta ezt a vàltozatot. :)
Hozzávalók:
Mennyiségeket nem nagyon irok!
1 fej kelkàposzta kitorzsolva, sós, szódabikarbonás vízben megabàlva, ha puha kiszedjük és hideg vízbe tesszük (vigyàzat gyorsan szétfő)
Töltelék:
2 dob. natúr joghurt
1ger. zúzott fokhagyma
só, bors
Ezt összekeverjük.
reszelt sajt
kockàra vàgott virsli
Panír:
liszt (én most köles lisztet hasznàltam)
tojàs (bele pici tej)
zsemlemorzsa+zabkorpa keverék
A belevalókat ízlés szerint variàlhatjuk, el tudom képzelni apróra kockàzott sült csirkemellel vagy sonkàval, füstölt sajttal, füstölt hússal stb.
A kàposzta levélről a vastag ereket levàgjuk, megkenjük a fokhagymàs joghurttal, megszórjuk reszelt sajjtal és bele teszünk pàr kocka virslit. Feltekerjük, mint a húsos-palacsintàt és kipanírozzuk! Sütőben vagy olajban megsütjük!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése