Eredeti recept: http://
Ahogy én csinàltam:
10dkg liszt
5dkg kukoricakeményítő
15dkg zabliszt
20 dkg vaj
2ek. méz
2tojàssàrgàja
pici so
Töltelék:
6db édes alma
kicsi méz
fahéj, szerecsendió
Almàs pite hajdinaliszttel
Pite tészta:
- 30 dkg liszt (fele fehér, fele hajdinaliszt)
- 10-12 dkg hideg vaj
- 1 tojàs
- 3 nagy méretű kockacukor (barna nádcukor)
Töltelék:
- 5 db alma (hàmozva, szeletelve)
- 4 ek. méz
fahéj, gyömbér, szerecsendió
Összekever!
A tészta hozzàvalóit összegyúrjuk, ha nem àllna össze pici tejföl vagy tej mehet bele! Ha gyorsak és ügyesek voltunk, azonnal kinyújtjuk a 3/4 részét, pite formàba igazítjuk, hogy a széle túl lógjon kicsit! Ha puha a tészta, tegyük fél óràra hűtőbe!!!
Beleöntjük a tölteléket ( nem, nem kell pàrolni, úgy ahogy van, bekeverve) ràteszük a kimaradt tésztàt kinyújtva széleit összecsipkedjük, megkenjük tojàssal, megszurkáljuk Sütőbe toljuk, közepes fokozaton 25-30 perc alatt készre sütjük.
Zablisztes, xilittel készült almàspite
Ebben 18dkg zabliszt (ennyi maradt a zacskóban) 6-6 dkg kukorica keményítő- tk. liszt van! Cukor helyett a tésztàba 2ek., a töltelékbe 1 ek. xilitet tettem, pink gold almàval így elég édes volt. A többi a fentebb leírtak szerint. Melegen nagyon omlós, de teljes kihűlés utàn szépen szelhető szervírozható! :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése