20 dkg hajdinaliszt
10 dkg fehérliszt
5 tojàs
7.5 dl tej+ higitàshoz
pici so
palacsinta sütőben nem sikerült, de sima teflon serpenyőben igen, olaj nélkül megsütni :) Ha sűrű, odaragad, hígítani kell kb.2 x menetközben!
Töltelék:
50 dkg túró
25 dkg ricotta
2 db tojàs
1 cs. van.cukor+ kis barna cukor
Megtöltjük a kisült palacsintàkat, félbevàgjuk, kivajazott jénaiba fektetjük, vàgott felükkel felfelé, kissé fedve egymàst.
Öntet:
2 db tojàs
2 dl tejföl
2 ek.barna nàd cukor
1cs van. cukor
Az öntet hozzávalóit összekeverjük, ràöntjük a turos palacsintàkra és 15-20perc alatt megsütjük előmelegített sütőben.
Pikàns rakott palacsinta:
Tegnap kiprobàltam dw-liszttel a palacsintàt és sikerült!:)
A fenti hozzàvalokból csak a liszten vàltoztattam:
15 dkg dw sütöliszt
10 dkg sima liszt ( elfogyott hàlistennek :) )
5dkg hajdinaliszt
Töltelék és itt jön a csavar:
50 dkg krémestúró
50 dkg enyhe juhtúró ( nàlam a korzikai brocciu fromage)
2 db tojàs
2cs van. cukor
1 ek. negyedannyi édesítő
Ha kimarad a töltelékből semmi gond, adunk hozzà 2 dl tejfölt, 2 db tojàst (fehérjét külön felverve), 1 citrom lereszelt héjàt, ha szükséges még édesítőt és a jénaiban sorakozó töltött palacsintàra öntjük! Előmelegített sütőben 30-40 perc alatt készre sütjük. :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése