2013. augusztus 20., kedd

Rakott túrós palacsinta sütőben sütve

hajdinalisztes palacsinta:
20 dkg hajdinaliszt
10 dkg fehérliszt
5 tojàs
7.5 dl tej+ higitàshoz
pici so

palacsinta sütőben nem sikerült, de sima teflon serpenyőben igen, olaj nélkül megsütni :) Ha sűrű, odaragad, hígítani kell kb.2 x menetközben!  

Töltelék:
50 dkg túró
25 dkg ricotta
2 db tojàs
1 cs. van.cukor+ kis barna cukor
Megtöltjük a kisült palacsintàkat, félbevàgjuk, kivajazott jénaiba fektetjük, vàgott felükkel felfelé, kissé fedve egymàst.

Öntet:
2 db tojàs
2 dl tejföl
2 ek.barna nàd cukor
1cs van. cukor
 Az öntet hozzávalóit összekeverjük, ràöntjük a turos palacsintàkra és 15-20perc alatt megsütjük előmelegített sütőben. 



Pikàns rakott palacsinta:

Tegnap kiprobàltam dw-liszttel a palacsintàt és sikerült!:)

A fenti hozzàvalokból csak a liszten vàltoztattam:
15 dkg dw sütöliszt
10 dkg sima liszt ( elfogyott hàlistennek :) )
5dkg hajdinaliszt

Töltelék és itt jön a csavar:

50 dkg krémestúró 
50 dkg enyhe juhtúró ( nàlam a korzikai brocciu fromage)
2 db tojàs
2cs van. cukor
1 ek. negyedannyi édesítő

Ha kimarad a töltelékből semmi gond, adunk hozzà 2 dl tejfölt, 2 db tojàst (fehérjét külön felverve), 1 citrom lereszelt héjàt, ha szükséges még édesítőt és a jénaiban sorakozó  töltött palacsintàra öntjük! Előmelegített sütőben 30-40 perc alatt készre sütjük. :)