2013. augusztus 21., szerda

Hólabda torta



Hozzávalók:

A tésztàhoz (26 cm-es torta forma)

8 db tojàs
20 dkg barna cukor
2 ek. méz
8 ek. forróvíz
25 dkg liszt (fele hajdina, fele fehér liszt)
1 cs. sütőpor
2 ek. kakaópor

Krém:

5 dl tej
4-5 ek. kukoricakeményítő
12 dkg vaj
21 dkg porcukor (nekem nagyon édes lett ennyivel)
250 ml mascarpone
kókuszreszelék találomra ment bele

Tetejére hagyjunk krémet és jól szórjuk meg kókuszreszelékkel :)

A tojàssàrgàjàt habosra keverjük a cukorral és a forró vízzel.
A száraz alapanyagokat összekeverjük.
A kettőt összekeverjük,majd laza csukló mozdulatokkal bele keverjük a felvert tojásfehérjét.
Tortaformába öntjük megsütjük.
Itt jelezném, hogy kb. ez az 5. tortám és ez sikerült a legjobban :) szóval ne adjàtok fel a harcot, ki kell tapasztalni a sütőt a hőfokot  a titok pedig, hogy nem nyitogatjuk a sütő ajtaját, az első 10-15 percben magasabb hőfokon süssük, majd lejjebb véve a hőfokot tűprobàig sütjük! Ràcsra borítva hagyjuk hűlni! :)

Utána elkészítjük a krémet.

A tejjel elkeverjük a keményítőt sűrűsödésig főzzük, lehűtjük.
A vajat a porcukorral habosra kavarjuk, majd hozzáadjuk a mascarponét!
A két krémet összekeverjük, megtöltjük a tortát ( én 3 fele vágtam a tortàt)

Azonnal fogyasztható! :)

Díszítést inkább nem mondom, megmutatom a karácsonyit és a mostanit, amit Pàrom szülinapjára csináltam!:)