1 fej hagyma
1 egész csirke
1 dob. konzerv vörös bab
1 kis doboz sűrített paradicsom ( vagy 2db friss)
1 db zöldségleves kocka
1 tk. méz
A hagymát olívaolajon üvegesre pirítjuk, hozzáadunk egy teàskanàl mézet, megvárjuk míg karamellizàlodik kicsit, rádobjuk a csirke darabokat, körbe mindet lepiritjuk! A paradicsom konzervet felengedjük vízzel ráöntjük a csirkére, belemorzsoljuk a leveskockàt, készre főzzük Eredetileg a csirke
darabokat bepácoltam egy éjszakára méz-olívaolaj-erős
pista keverékébe! Másnap megsütöttem külön őket a
megmaradt páclében megforgattam a hagymàt, úgy öntöttem
a serpenyőbe lepirítottam rá a csirke, a paradicsom és a feloldott
leveskocka. Mióta kisfiam is a miénkből eszik, egyszerűsítettem és
kihagyom az erőset! :) Kuszkusszal vagy (diétázok) quinoàval fogyasztjuk!
Vagy fehérbabbbal és kuszkusszal :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése